Hírek

25 okt
Rangos szakmai elismerést kapott a Debreceni Egyetem patológusa
Romhányi György Emlékérmet vehetett át Kovács Ilona, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ patológusa. A díjjal a Magyar Patológusok Társasága a klinikai főorvos kimagasló szakmai- és oktatói tevékenységét ismerte el.
24 okt
Díjjal ismerte el munkájukat a város
A Debreceni Egyetem több kiváló oktatója és munkatársa részesült elismerésben október 23-án. A nemzeti ünnepen Debrecen önkormányzata a hagyományok szerint maradandó értéket teremtő, kiemelkedő tevékenység, illetve életmű elismeréseként adományoz díjakat.
22 okt
Újabb látogatási tilalom a Klinikai Központban
Október 23-tól teljeskörű látogatási tilalom lép életbe a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Belgyógyászati Klinika "D" épület ápolási osztály „A” és „B” részlegén. A rendelkezés visszavonásig érvényes.
22 okt
Szélesre tárt kapukkal vár a Gyógyszerésztudományi Kar
Nyílt napot tart új épületében a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara október 25-én, pénteken. A rendezvényre olyan érdeklődőket várnak, akik életre szóló professzionális segítő hivatást választanának, a gyógyszerek speciális szakértőjévé válnának, illetve az egészségügyi ellátórendszer csapattagjaként szeretnének dolgozni. A kar olyan diplomát kínál a végzetteknek, ami biztos megélhetést ad.
22 okt
Modern eszköz segíti a melanoma korai felismerését
A korai stádiumú melanomák felismerését a magas rizikójú betegeken segíti egy új eszköz a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinikán. A készülékkel a teljes bőrfelület anyajegyeiről precíz pozicionálással készült képek lehetővé teszik a változások követését. Az automatizált, feltérképezésre, elemzésre és rögzítésre alkalmas eszközt az egyetem saját forrásból szerezte be.
21 okt
Futónap: a sport a jövő, a hosszú élet titka
Csaknem hétszázan sportoltak az egészségükért az I. Globus-Mozaik Med Futónapon vasárnap, a Vekeri-tónál. Az eseményt az emlőrák elleni küzdelem jegyében, jótékonysági céllal rendezték meg. Prevenciós Napra is várták az érdeklődőket, melyen az előadók azt hangsúlyozták: betegség esetén elsősorban szakemberektől és ne a közösségi médiából tájékozódjunk. A programokat a Debreceni Egyetem is támogatta.
17 okt
Vigyázzunk a szemünkre!
Minden életkorban fontos, hogy óvjuk a szemünk egészségét, csökkentsük a látást befolyásoló krónikus betegségek kialakulásának kockázatát és kerüljük el a sérüléseket. Az egyén felelősségére és a látás fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek októberben, a látás hónapja kapcsán.
16 okt
Nemzetközi onkoradiológusképzés a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem Onkoradiológiai Klinikája elnyerte az Elekta minősített regionális oktatóközpontja címet. Ez azt jelenti, hogy a jövő évtől a klinikán elméleti és gyakorlati képzéseket indítanak Kelet-Közép-Európa onkoradiológus szakembereinek. Az együttműködésről szóló megállapodást az intézmény és a cég vezetői szerdán írták alá a Debreceni Egyetemen.
16 okt
Mozgásban a gyógyulásért – az emlőrák elleni küzdelem jegyében
Október 20-án, vasárnap rendezik az I. Globus-Mozaik Med Futónapot a Vekeri-tónál, az eseménnyel az emlőrák elleni küzdelemre és a megelőzés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Emellett a támogatásokból befolyt összegből egy emlősebészeti eszköz beszerzésére gyűjtenek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinikája részére.
15 okt
Szakmai előadásokkal és rózsaszín sétával az emlőrák ellen
A mellrák korai felismerésére és a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata hétfőn Debrecenben. Évente csaknem háromezren halnak meg emlőrákban Magyarországon, annak ellenére, hogy az idejében diagnosztizált betegség gyógyítható – hangzott el az Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta elnevezésű rendezvényen.

Oldalak